پاورپوینت در مورد فصد
دسته بندی | پاورپوینت |
بازدید ها | 8 |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 1670 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 41 |
نوع فایل: پاورپوینت (قابل ویرایش)
قسمتی از متن پاورپوینت :
تعداد اسلاید : 41 صفحه
تعریف فصد: فصد استفراغی است کلی که در آن اخلاط اربعه به طریق تفریق اتصال معتدل عروق، در اثر نیشتر خارج می گردند. دلائل برتری فصد بر سایر استفراغات : 1.فصد امری اختیاری است و در هر زمان و از هر رگ یا عضو خاص و به هر مقدار که لازم باشد می توانند خارج نمایند. 2.میزان اخلاط خارج شده بر حسب ضرورت قابل تغییر است. 3.چون فصد قابل کنترل و اختیاری است به راحتی می توان آن را قطع کرد. چه کسانی شایسته خروج خون می باشند؟ کسانیکه مبتلا به امراض دمویه باشند که در این صورت اخراج خون واجب و ضروری است.
کسانیکه مستعد و آماده بروز امراض دمویه به دلیل کثرت و یا تغییر خون باشند.
کسانیکه از ترس ایجاد مرض و آفتی عظیم بدون کثرت خون و تغییر آن فصد می شوند. اندیکاسیون نسبی فصد : در غیر از 3 گروه بالا در بقیه افراد اخراج خون ضروری نیست مگر هنگام ایجاد بعضی از بیماریها از جمله صرع و سکته و خناق و رمد و ذات الجنب و اختناق رحم و..... . کنتراندیکاسیون فصد : سوء مزاج سرد
در سرزمینهای خیلی سرد
درد شدید
بعد از جماع
بعد از حمام محلل
افراد لاغر کم خون
در سنین کهنسالی
سن کمتر از چهارده سال افراد چاق شحمی (متخلخل-پف آلود)
سفید پوستان و زرد پوستان کم خون
در بیماریهای مزمن و طول کشیده
در حالت سیری معده از غذا و یا روده ها از فضولات
کسانیکه فم معده ذکی الحس و یا ضعیف دارند و یا افزایش صفرا در فم معده دارند
در مسمومیتها یا گزش حیوانات سمی چه کسانی باید قبل از فصد منضج دریافت کنند: اندیکاسیون لزوم فصد در مرحله انحطاط بیماری (وقتی که بیماری رو به بهبود است): ماده بیماری خون نباشد ولی با وجود این، غلبه خون نیز وجود دارد به حدیکه ترس از ضرر باشد.
ماده مرض خون باشد و با تطفیه و تسکین آن بیماری از شدت افتد اما چون ماده مرض باقی است ترس از عود مجدد وجود دارد. اندیکاسیون فصد وسیع : ماده غلیظ و لزج باشد.
ماده غلیظ و سوداوی باشد.
جهت استظهار خون (نمونه برداری جهت تشخیص نوع و رنگ و قوام آن) اندیکاسیون فصد ضیق : هنگامی که هدف خروج ماده باشد در مریضی که غلبه دم ندارد (قلیل الامتلاء)
در افراد لاغر و حامله
کسانیکه عروق باریک دارند
در فصل گرما
کسانیکه احتمال بروز غش دارند
جهت بند آوردن خونریزی در مریضی که خونریزی حاد دارد (اماله ماده) خصوصیات فصدی که هدف از آن بند آوردن خونریزی باشد : در هر مرتبه تکرار، از دفعه قبل خون کمتری باید گرفته شود.
در اینگونه فصدها باید ابتدا خون کمی گرفته و چند ثانیه خون را با انگشت بند آورده و سپس رها کرد
این فصد باید بسیار تنگ باشد زیرا مقصود اماله ماده است نه تنقیه آن.
احکام تثنیه فصد : تثنیه فصد یعنی تکرار فصد از یک موضع. برای این کار باید رگ را در طول و روی مفصل به صورت وسیع گشود تا حرکت مفصل مانع از التیام محل فصد شود، با این وجود اگر قرار باشد تکرار بعد از چند روز صورت بگیرد برای جلوگیری از بسته شدن رگ، پارچه را با روغن زیتون و نمک آغشته و تا نموده روی محل فصد می گذارند و می بندند تا زخم جوش نخورد زیرا روغن زیتون مانع از به هم رسیدن دو لبه زخم و نمک مانع عفونت می شود. اندیکاسیون تأخیر در تثنیه فصد: وقتی بنیه مریض تحمل گرفتن خون یکباره را ندارد.
ماده ای که باید خارج شود هنوز نضج کامل نیافته باشد.
ماده ای که باید خارج گردد در اندام دوری باشد که نتوان آن را فصد کرد.
توجه: متن بالا فقط قسمت کوچکی از محتوای فایل پاورپوینت بوده و بدون ظاهر گرافیکی می باشد و پس از دانلود، فایل کامل آنرا با تمامی اسلایدهای آن دریافت می کنید.